Autoverhuur Bultman: waar de handelsgeest wordt doorgegeven

01.03.2023

Altijd doorgaan om het beste te bieden voor de klant

Wie bij Autoverhuur Bultman binnenloopt, proeft een sfeer van trots en nuchterheid. Binnen het familiebedrijf, waar inmiddels alweer de derde generatie aan het roer staat, is in de jaren het één en ander veranderd. Maar er is één ding dat al honderd jaar onveranderd is gebleven: de handelsgeest van de familie Bultman.

De vis wordt duur betaald

Om meteen met een plot twist te beginnen; Autoverhuur Bultman begon in 1923 met alles behalve auto’s. Als marktkoopman handelde Opa (Jan-Willem) Bultman† al vanaf twaalfjarige leeftijd in onder meer groente en vis. Hij ging verschillende markten af om zijn producten aan de man te brengen. Toen vis niet langer een luxeproduct was, werd deze letterlijk en figuurlijk ‘duur betaald’. Dat was het moment om in de autohandel te beginnen. Wat begon met de verkoop en sloop van auto’s, ging later door een grotere vraag geleidelijk richting het verhuren ervan. Dat verhuren was hem overigens niet compleet onbekend, want in zijn tijd als marktkoopman verhuurde hij zo nu en dan zijn auto al.

Drive om door te gaan

Een echte Bultman gaat niet bij de pakken neerzitten. Toen de vis spreekwoordelijk duur betaald werd, ging Opa Bultman ‘gewoon’ door met zijn handel, alleen dan toegespitst op iets anders. Die drive om door te gaan hebben zijn zoons Ad en Dik meegekregen toen zijn later in de zaak kwamen.

“Een echte Bultman gaat niet bij de pakken neerzitten.”

Deze drive werd in 1989 het meest op de proef gesteld, toen het filiaal van Bultman in Apeldoorn door een vlammenzee volledig werd verwoest. Binnen een paar dagen stond er weer een kantoor en klanten werden aangeschreven om facturen terug te sturen, om zo de administratie deels te herstellen.

Betrouwbare dienstverlener die ontzorgt

Vandaag de dag uit de Bultman-handelsgeest zich nog steeds in de werkwijze van Dave Bultman. Ook hij stelt constant de vragen: ‘waar is vraag naar?’ en ‘waar is winst te behalen?’ Alleen spitst zich dat nu natuurlijk enkel toe op automotive.

Vanuit die geest zijn bijvoorbeeld de verhuur van oldtimers en aanvullende services zoals opslag en verhuisaccessoires toegevoegd in de afgelopen jaren. Op die manier zorgen de mensen van Bultman voor een betrouwbare dienstverlening die zich richt op het volledig ontzorgen van hun klanten.