De samenwerking tussen Wensink Automotive en Autoverhuur Bultman

26.04.2023

“Een relatie die wel tegen een stootje kan”

Een samenwerking die al meer dan 30 jaar teruggaat. Waar Wensink Automotive vracht-, bestel- en leenauto’s huurt bij Autoverhuur Bultman, koopt Autoverhuur Bultman haar bedrijfswagens in bij Wensink Automotive. Maar zo zwart-wit als het klinkt, is de samenwerking niet.

Toen en ook nu nog begrijpen en helpen de heren Laurens Stigter en Dave Bultman elkaar. Dat is al zo sinds ze elkaar in 1993 ontmoetten, toen Bultman aan het roer stond van het filiaal van Autoverhuur Bultman in Deventer en Stigter manager was van de Deventer vestiging van Wensink. Hoe blijft zo’n samenwerking zolang een succes?

Mensen mobiel houden

Door alle overeenkomsten tussen Stigter en Bultman, als persoon en als ondernemer, is er een sterke klik ontstaan. De heren zitten beiden in een familiebedrijf, waar een echt familiegevoel heerst. Beiden hebben hebben zij als doel: mensen mobiel houden. Stigter legt uit: “We zijn beiden servicegericht, ‘eager’, staan dicht bij de mensen en blijven vooral onszelf.”

Een flexibele schil

Als je het Stigter vraagt, is de relatie tussen Wensink Automotive en Autoverhuur Bultman er één die wel tegen een stootje kan. Stigter licht toe: “Dave en ik hebben beiden al voor diverse uitdagingen gestaan, waarin we elkaar begrijpen en helpen. We hadden natuurlijk in 2009 de kredietcrisis. In dat jaar begon ikzelf net als opvolger van toenmalige CEO Ron Wensink†.

Er waren zowel bij Autoverhuur Bultman als bij ons uitbreidingen gaande, die uitdagingen met zich meebrachten. Dan is het fijn om een flexibele schil om je heen te hebben die je begrijpt en die meebeweegt. Soms even op de rem, om daarna weer gas te geven.”

Hetzelfde DNA

“Relaties zijn dus altijd essentieel. Dat weet mijn opvolger als CEO (Jorus Vos, red.) ook. Natuurlijk gaat hij het volledig op zijn eigen wijze aanpakken, maar hetzelfde gevoel, hetzelfde DNA in de basis, dat blijft,” ziet Stigter.

“Naar Dave, en de mensen van Autoverhuur Bultman, zou ik willen zeggen: ga op deze manier door. Blijf jezelf, want als je lang genoeg jezelf blijft, word je vanzelf bijzonder.”