Een busje voor het goede doel

05.04.2023

“Als iedereen een beetje doet, wordt de wereld al mooier”

Waar het leveren van een bijdrage aan de maatschappij voorheen voornamelijk was weggelegd voor de kerken, is het inmiddels zo goed als gebruikelijk dat ook bedrijven hier een rol in vervullen. Ook bij Autoverhuur Bultman vinden ze dat er een maatschappelijke taak voor ze is weggelegd. Zo is het bedrijf inmiddels zo’n vijf jaar lang verbonden aan Stichting Present. Een samenwerking waarbij Autoverhuur Bultman zich volgens coördinator van Stichting Present Ineke Jonker, zich belangeloos inzet.  

De Koffiebus

Wat Autoverhuur Bultman voor Stichting Present betekent, is natuurlijk geen groot raadsel. Het bedrijf stelt busjes beschikbaar voor verschillende doeleinden. Jonker vertelt: “Voor een actie tegen eenzaamheid hadden wij een bus nodig als ‘Koffiebus’. Ik vroeg tijdens een partnerbijeenkomst wie er een bus beschikbaar had. Dat had Dave wel. We mochten de bus volledig ‘pimpen’ en hij heeft er zelf een keukentje in gebouwd. We kunnen met de Koffiebus langs allerlei locaties rijden en daar mensen de mogelijkheid geven een kopje koffie te drinken met anderen.”

“Naast de Koffiebus kunnen we bij Autoverhuur Bultman ook op korte termijn een busje ophalen, bijvoorbeeld bij spoedverhuizingen.”

Kleine moeite, groot verschil

Bijdragen aan de maatschappij ziet Jonker als een win-winsituatie. “Wat voor jou een kleine bijdrage is, betekent voor een ander al heel veel. Ook als het enkel een paar uur per jaar is bijvoorbeeld. En voor jezelf is het een verrijking. Dat kunnen al veel bedrijven beamen. Je leert de verhalen achter mensen en hun situatie kennen. Je krijg zo minder de neiging om direct te oordelen. En first of all: je doet iets leuks en bent onder de mensen.”

Steentje bijdragen

Voor wie het leuk vindt om net als Autoverhuur Bultman zijn steentje (of een extra steentje) bij te dragen, kan via Stichting Present aan een leuke taak komen. “Dat kan van alles zijn. Van het opknappen van huizen of tuinen tot koffiedrinken met ouderen. Wij kijken wat het bedrijf zou willen doen en zorgen voor een plek waar je je steentje kunt bijdragen. Dat scheelt een hoop tijd en uitzoekwerk en je weet zeker dat je ergens komt waar het écht nodig is,” licht Jonker toe.

“En wat Autoverhuur Bultman betreft: het is mooi hoe authentiek en puur Dave het bedrijf draait en hoe begaan hij is in eigen dorp. Daar mag je trots op zijn!”