Een flexibel en betrokken familiebedrijf

10.03.2021

Autoverhuur Bultman is een echt familiebedrijf. Er is een warme sfeer en weinig hiërarchie als je het de medewerkers vraagt. Voor directeur Dave Bultman is het vooral belangrijk om flexibel en betrokken te zijn. Helemaal in tijden zoals deze, in een pandemie. Wat bereik je daar dan mee en hoe pak je dat aan?

Meebewegen

Dave: “Deze tijd is ook voor ons niet makkelijk geweest, maar je moet meegaan met de flow. Kijken wat wel kan.” Bultman heeft het wagenpark aangepast, met meer auto’s in de categorie van het rijbewijs B. Bovendien is er nu een elektrisch wagenpark. Bij Bultman kijkt men naar waar de vraag ligt. Dat meegaan met de flow, met de ontwikkelingen in de markt, dat is ook makkelijker doordat Dave het bedrijf van haver tot gort kent. Hij is begonnen als monteur en is vanuit daar overal in het bedrijf geweest. “Zo kun je makkelijk meepraten over eventuele knelpunten,” voegt hij toe.

Snel schakelen

Op die manier ontzorgt Bultman de klanten en levert zij dat wat op dat moment nodig is. “Ons doel? Klanten ontzorgen door snel te schakelen wanneer zij een mobiliteitsprobleem hebben.” Dave doelt hierbij bijvoorbeeld op het afleveren van auto’s wanneer de klant dat wil, ook als het ’s nachts is. Wanneer je je zo flexibel en betrokken opstelt, krijg je daar veel voor terug als je het Dave vraagt. “Klanten die bij ons terugkomen omdat ze weten dat het hier goed is, bijvoorbeeld.”

Familiebedrijf

Bultman kent als familiebedrijf geen sterke hiërarchie. “Mijn stem verheffen is soms lastig, maar dat moet soms wel in het belang van het bedrijf. Maar uiteindelijk moet je het samen met je mensen doen als eigenaar. Alléén maar sturen werkt averechts. Medewerkers voelen zich hier als familie, dat maakt ons sterk.”

Ideeën

Dave: “Ik beleef er nog altijd plezier aan om elke dag mooie dingen te creëren: dat de werkplaats goed draait, dat we de autoverhuur goed in de markt zetten. Ik barst van de ideeën om onze dienstverlening steeds beter te maken. Daar ligt mijn hart.” Wat voor ideeën zijn er dan zoal? Naast het wijzigen van het wagenpark, gaat Bultman haar klanten ook hulp bieden bij verhuizen. Vanuit Bultman Storage zijn er in een aantal filialen al containerplaatsen beschikbaar om tijdelijk huisvoorraad te stallen. Ook breidt Bultman de opties voor de autoverhuur uit met 24/7 rent reserveren, starten en afsluiten via een app.

Bij Bultman zijn er dus genoeg plannen om mee te bewegen met de markt. Sommige zijn toekomstmuziek en sommige zijn al in gang gezet. Dave: “Over twee jaar bestaan we honderd jaar. Dat is een doel op zich. Hopelijk kunnen we dan terugkijken op deze tijd en zeggen we: ‘Zo, dat was een goede ervaring!’”